Game Over per a ESOA l'any 2011, des del departament de Mobilitat Segura, i en col·laboració imprescindible amb la FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN, vam començar a realitzar el programa GAME OVER destinat a alumnes de 4art d'ESO de tots els centres d'educació secundària de Castelldefels.Us describim en què consisteix.

GAME OVER

L'increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i a les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de Prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració de Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa "GAME OVER", destinat a adolescents i joves, per a la Prevenció d'Accidents i de les seves conseqüències en el sistema nerviós central: lesions a l’encèfal i a la medul·la espinal.

Aquest programa vol aconseguir:

  • La sensibilització i l' Educació Sanitària sobre la naturalesa i funcionament del sistema nerviós central i de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que el lesioni.
  • Conscienciar als joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
  • Despertar I'interès per a la Prevenció d'Accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
  • Apropament a la situació de les persones afectades per discapacitats físiques motrius i coneixement de les possibilitats que tenen de desenvolupar un paper actiu en la societat.

DESTINATARIS I CONTINGUT

Els destinataris d' aquest programa de Prevenció, són els alumnes de 4rt d'ESO.

Es realitzen sessions d’informació i sensibilització d' aproximadament una hora de durada, als centres educatius dels diferents nivells esmentats, prèvia concertació dels propis centres.

Les sessions consisteixen en una xerrada/debat amb projecció de material audiovisual, presentada i coordinada per un jove afectat de lesió medul·lar. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d' aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat cultural, pedagògica i vivencial de l' activitat.


CONDICIONS PER REALITZAR SESSIONS:

  • Activitat gratuïta per les escoles.
  • S’organitza per grups d’un màxim de 60 alumnes per sessió. Es poden realitzar vàries sessions per centre.
  • És necessari disposar d’un espai accessible per realitzar l’activitat, així com un reproductor d'USB.

1 comentari:

  1. Les xerrades a càrrec de l'Institut Guttmann, mitjançant el Departament de Mobilitat Segura de la Policia Local de Castelldefels, són essencials per contribuir a la formació en valors i seguretat vial del nostre alumnat. Des de l'Institut Mediterrània sempre les hem valorades ben positivament i agraïm la tasca dels monitors i dels agents que ens acompanyen quan venen al centre. A més, són xerrades que causen un profund impacte entre l'alumnat, que pren consciència de quins són els perills d'incomplir les normes de trànsit, alhora que veuen l'esperit de superació de totes aquelles persones víctimes d'accidents, que han refet la seva vida i són capaces d'ajudar el nostre jovent. Gràcies, Guttmann! Gràcies, Policia Local!

    ResponElimina