divendres, 6 d’octubre del 2017

Mobilitat Segura a les escoles Margalló i Jacint Verdaguer

Avui hem fet doble sessió de Mobilitat Segura a les escoles Margalló i Jacint Verdaguer.

A l'escola Margalló a 1r B han fet  una sessió pràctica de com creuar per un pas de vianants, amb i sense semàfor i/o amb els senyals d'un policia. Després a classe, i un cop comprovat tot el que han aprés aquests dies amb nosaltres, els hem regalat un cinturó de seguretat de joguina, el Cintonino Clac. 
Després a 3r B en primer lloc, hem fet una l'activitat Civisme i seguretat al transport públic on els participants han treballat el concepte de civisme en general i aplicat al transport públic en particular. Després, amb l'ajuda dels nostres amics Àlex, Marc i Paula del 'Ho tens clar', han vist la utilitat dels reflectors quan es camina de nit o amb poca llum. Després, ho han experimentat a classe amb uns reflectors que els hem regalat i han enganxat a les seves motxilles, com podeu veure a la foto.

Per finalitzar,  els nois i noies de 5è B han realitzat una pràctica virtual de conducció en bicicleta, on a més de les normes bàsiques de circulació, han aprés els diferents tipus de bicicletes i equipament que hi ha; a més de les comprovacions bàsiques abans de realitzar una sortida en bici. 

A l'escola Jacint Verdaguer hem fet la primera sessió del programa de Mobilitat Segura.
A primera hora hem estat amb els nois i noies de 3r on hem treballat competències com a vianants. Hem fet un treball en petits grups on els participants, com podeu veure a la foto, han hagut de classificar diversos comportaments viaris de més segurs a més perillosos .

Després a 1r, hem realitzat l'activitat 'Mou-te al carrer', on a més d'identificar els diferents elements que conformen el carrer, han treballat competències bàsiques com a vianants i passatgers, diferenciant comportaments segurs i no segurs. 

Finalment a 5è, han realitzat un qüestionari on han reflexionat sobre el risc i la seguretat com a ciclistes. Els participants han fet una auto-avaluació del seu comportament quan condueixin bicicletes per determinar el seu nivell competencial com a conductors d'aquest vehicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada