dimarts, 27 de setembre del 2016

SMS a les escoles La Ginesta i Jacint Verdaguer

Avui hem fet doble sessió de la Setmana de la Mobilitat Segura escolar a les escoles La Ginesta i Jacint Verdaguer.

A l'escola La Ginesta hem realitzat la segona jornada.
A primera hora hem estat a 1r, on els participants han treballat amb el vídeo de 'Les tres bessones i la selva d'asfalt' i després han identificat comportaments no segurs al carrer amb 'El joc dels errors'. La Paula ha estat la que més comportaments no segurs ha detectat. 

Després hem estat amb els nois i noies de 3r, els quals han participat a l'activitat "Ho tens clar?". Han pogut detectar situacions amb risc, i han conegut al Marc, l'Àlex i  la Paula. Han aprés i comentat on jugar amb seguretat, com caminar pel carrer, com sortir del vehicle, la importància de l'elevador o cadireta i els diferents graus de perillositat dels seients d'un vehicle.

Finalment hem estat 5è, on primer hem finalitzat el treball que vam iniciar ahir amb el propòsit de millora de les conductes no segures en bicicleta. A continuació hem treballat, com podeu veure a la foto anterior, en petits grups una escala de valors sobre seguretat circulant en bicicleta. 

Pel que fa a l'escola Jacint Verdaguer, avui han realitzat la primera sessió.
A primera hora hem estat a 5è, realitzant un qüestionari on han reflexionat sobre el risc i la seguretat com a ciclistes. Els participants han fet una auto-avaluació del seu comportament quan condueixin bicicletes per detectar conductes de risc.

Després hem estat a 3r, on hem treballat competències com a vianants. Hem fet un treball en petits grups on els participants, com podeu veure a la foto, han hagut de classificar diversos comportaments viaris de més segurs a més perillosos. Després han aplicat el treballat amb l'activitat 'Com veus el risc?'. 


A última hora hem estat amb els nois i noies de 1r que han realitzat l'activitat 'Mou-te al carrer', on a més d'identificar els diferents elements que conformen el carrer, han treballat competències bàsiques com a vianants i passatgers, diferenciant comportaments segurs i no segurs. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada