divendres, 28 de febrer del 2014

Conclusions campanya GAME OVER

Durant aquesta setmana hem realitzat onze xerrades del programa Game Over de l'Institut Guttmann als set centres d'educació secundària de Castelldefels amb alumnes a 4rt d'ESO. 

Enguany hem donat continuïtat a la col·laboració que vam iniciar amb la Fundació Institut Guttmann a finals del 2012, realitzat  aquest programa de sensibilització social pel qual ja van passar el curs passat gairebé quatre-cents alumnes de secundària de Castelldefels.

Volem agrair especialment la feina feta pels monitors Oriol Bach, Sergio Muñoz, Daniel Gallardo i Mario Ribera. Tots ells, han apropat als quatre-cents trenta vuit nois i noies participants aquest curs la realitat de les lesions medul·lars i cranio-encefàliques traumàtiques derivades principalment d'accidents de trànsit. Una problemàtica real que ells fins ara no percebien i a la qual cada cop, per la seva edat, estan més exposats.

Des el Departament d'EduMS treballem per reduir aquest drama social, ja que a Catalunya es produeixen cada any al voltant de 140 casos nous de lesions medul·lars i uns 420 casos nous de traumatismes cranioencefàlics amb lesions cerebrals degut a accidents de trànsit, esportius, laborals i fortuïts.

Volem agrair també a la disposició dels instituts Josep Lluís Sert, Les Marines, Mediterrània, i les escoles Frangoal, La Ginesta, Petit Món-Felisa Bastida i Sant Ferran per fer-nos un espai dins els seus horaris per fer arribar aquesta iniciativa als seus alumnes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada